Slovenskí kanoisti prešli pred novou sezónou testami výkonnosti

02.05.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Slovenskí rýchlostní kanoisti ukončili jarnú časť prípravy testovaním v priestoroch Národného športového centra v Bratislave. V máji ich čakajú v krátkom slede úvodné dve podujatia Svetového pohára v Szegede a Račiciach, na prelome mesiacov potom tretí diel prestížneho seriálu v Poznani.
"Na "sveťáku" môžu v každej disciplíne štartovať dve slovenské lode. Po každých pretekoch si spravíme našu internú nomináciu na ME, ktoré sa uskutočnia v Portugalsku. Gro tímu budú tvoriť účastníci vlaňajšej olympiády v Londýne. Máme tu však aj mladých pretekárov, ktorí dostanú príležitosť predovšetkým na úvodnom podujatí SP v Szegede," informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii nový športový riaditeľ Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Filip Petrla.
Olympijský štvorkajak v zložení Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr bude o miestenku na vrcholné podujatia súperiť s talentovanou káštvorkou do 23 rokov v zostave Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Matej Michálek, Viktor Demín. Vlček v uplynulých dvoch sezónach kombinoval K4 s K2 na 1000 m, kde jazdil spoločne s Gellem. V poolympijskou roku je aj vzhľadom na nahustený program podujatí SP i ME jeho prioritou štvorkajak. "Chceme sa zamerať na K4 1000 m a takým spestrením bude pre nás disciplína K2 500 m, kde máme dve vyrovnané lode. Všetko však smeruje k tomu, aby sme mali dobrú výkonnosť v káštvorke. V porovnaní s minulými rokmi sa budeme konfrontovať s medzinárodnou konkurenciou skôr, už v ouvertúre SP v Szegede," povedal pre TASR Vlček.
 

Vyberte región